Podcastul Agriculturii Românești a luat naștere din dorința de a fi mai aproape de fermieri.

Formatul este susținut de gazdele Alina Crețu – Director executiv APPR și Cristina Cionga – Director Afaceri Europene APPR.

Episoadele vor dezbate subiecte de interes pentru industria agriculturii, sunt prezenți invitați din domeniul agricol, specialist, fermieri și cercetători. Vom dezbate subiecte propuse de fermieri și consumatori!

Vă invitam să ne urmăriți pe Facebook FARMFORUM, Youtube, Spotify, Google Podcast.
Așteptăm în continuare sugestiile voastre!

Alina Crețu

Gazda Podcastului Agriculturii Românești Alina Cretu conduce activitatea APPR, în calitate de director executiv, după ce înainte a ocupat timp de 10 ani diferite funcții în managementul local al unei companii multinaționale din domeniul agricol. În acea perioadă ea a fost aleasă și a condus pentru un an, în calitate de președinte, activitatea Alianței Industriei Semințelor din România. Absolventă a USAMV Iași, deține un titlu de master în științe agronomice la ISA-Universitatea Catolică din Lille (Franța) și o diplomă de Executive MBA. Astfel, este de peste 15 ani implicată direct în activitatea agricolă și susținând permanent cauzele fermierilor a reușit să facă auzite problemele acestora atât la nivel național cât și european. Dacă astăzi organizațiile de fermieri francezi, spanioli sau germani au auzit de problemele colegilor din România, și le-au și susținut cauzele atunci când a fost nevoie, la nivel internațional, este și contribuția Alinei Cretu.

Împreună cu specialistii APPR a pus bazele primei rețele independente de cercetare aplicată agricolă care aparține fermierilor și a contribuit la construirea unui sistem de evaluare a soiurilor și hibrizilor cultivați în România.

Cristina Cionga

Gazda Podcastului Agriculturii Românești Cristina Cionga este director pentru afaceri europene al APPR. Cu o experiență de peste douăzeci si cinci de ani in politici agricole, a lucrat atât în sectorul public, cât și în cel privat, fiind, pe rând, cercetător la Institutul de Economie Agrară al Academiei Române, consultant pentru politici agricole al Băncii Mondiale, secretar general al Ministerului Agriculturii si Alimentației, analist senior al USDA în cadrul Ambasadei SUA la București, director de afaceri publice si guvernamentale pentru Europa Centrală în cadrul unor companii multinaționale din agribusiness.

Absolventă a Facultății de Cibernetică Economică din cadrul ASE Bucuresti, a obținut un masterat în economia resurselor agricole la Institutul de Studii Mediteraneene Avansate din Chania, Grecia, și a urmat cursuri post-universitare la Kennedy School of Government a Universității Harvard, la School of Foreign Service a Universității Georgetown din Washington DC, precum si în programul EMBA ASEBUS. Crede cu tărie că știința poate oferi soluții la provocările actuale cu care se confruntă omenirea, că Uniunea Europeană trebuie să se deschidă mai mult spre știință și să-și depolitizeze deciziile legate de accceptarea unor noi produse și tehnologii dacă vrea cu adevărat să promoveze sustenabilitatea și reziliența.

Podcastul Agriculturii Românești- Ep.9-Despre schimbările climatice și efectul acestora

Un nou episod din Podcastul Agriculturii Românești s-a lansat! Află mai multe despre schimbările climatice și efectul acestora în agricultură de la domnul Ion Voinea- Consilier Științific Senior al APPR și gazda podcastului, Alina Crețu.

Podcastul Agriculturii Românești-Ep.8-Gestionarea sustenabilă a riscurilor

Un nou episod din Podcastul Agriculturii Românești s-a lansat! Află mai multe despre gestionarea sustenabilă a riscurilor cu care se confruntă agricultura de la invitatul nostru George Hurduzeu- Decan al facultății REI și gazda podcastului, Cristina Cionga.

Te invităm să urmărești episodul 7 din Podcastul Agriculturii Românești – Ecoscheme

Un nou episod din Podcastul Agriculturii Romanesti s-a lansat!

Află mai multe despre gestionarea sustenabilă a riscurilor cu care se confruntă agricultura de la invitatul nostru George Hurduzeu- Decan al facultății REI și gazda podcastului, Cristina Cionga.

Podcastul Agriculturii Românești-Ep.6-Epoca de semănat între nevoile fermierului și cele ale plantei

Te invităm să urmărești episodul 6 din Podcastul Agriculturii Romanesti!

În acest episod îl avem invitat pe domnul Ion Voinea- Consilier Științific Senior al APPR și vom afla despre “Epoca de semănat între nevoile fermierului și cele ale plantei”.

Podcastul Agriculturii Românești-Ep5-Invitat Arnaud Perrein-O alta viziune asupra educației agricole

Te invităm să urmărești episodul 5 din Podcastul Agriculturii Romanesti!

În acest episod îl avem invitat pe domnul Arnaud Perrein – vicepreședinte APPR și vom descoperi “O altă viziune asupra educației agricole din România”.

Tu ce crezi că ar trebui schimbat în educația Agricola?

Podcastul Agriculturii Românești- Episodul 4 – Perspective agricole pentru cultura de porumb 2021

Dincolo de a fi o pădure virgină, pădurea amazoniană este centrul de orgine ancestral pentru multe plante utilizate și astăzi în alimentația umană. Popoarele precolumbiene cultivau deja manioc, dovleci, și în special, PORUMB acum peste 8000 de ani.

Despre porumb azi, dar mai ales maine, între boom-ul pieței globale și restricțiile impuse prin noua PAC, cu Alina Cretu si Cristina Cionga.

Podcastul Agriculturii Romanesti – Episod 3 Invitat George Ostroveanu-Despre presa de ieri și de azi

Ascultă Episodul 3 din Podcastul Agriculturii Românești!

De câțiva ani încoace, mulți cred că o să dispară presa scrisă. Deși pandemia a exacerbat comunicarea prin rețelele de socializare și publicațiile online, presa scrisă refuză să moară, pentru că mai există cititori din toate generațiile care vor să se așeze comod într-un fotoliu și să simtă aroma de cerneală atunci când răsfoiesc paginile proaspăt ieșite din șpalt.

Despre presa de ieri și de azi ne vorbește un meseriaș în ale gazetăriei, domnul George Ostroveanu, fondator de revistă și de școală de presă agricolă.

Podcastul Agriculturii Românești- Episod 2

Invitat Adrian Cosor, Manager Portofoliu Cultura de Păioase, Bayer. Vorbim despre ZIUA GRÂULUI MOLDOVA 2021.

Primul Podcast al Agriculturii Romănești s-a lansat!


Urmărește primul episod și lasă un comentariu în care sa ne spui ce subiecte ai vrea să dezbatem în urmatoarele episoade.